Ogłoszenie

Ogłoszenie Module
Zwiń
No announcement yet.

Ucieka magneto simson.

Page Title Module
Przenieś Usuń Zwiń
X
Conversation Detail Module
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • PokaÅź
Wyczyść wszystko
new posts

  • Ucieka magneto simson.

    Witam majstry. Hmm dzis z nudów zauwarzyłem ze mam troche dziwny problem. Mam wał ddr po regeneracji(zajebiście gość robi) silnik 2000km temu po remoncie, chodzi ok, przetem mialem platynki ale od okolo 350km mam elektronik, magneto bylo od platynkowca ale zalorzylem od elektronika 2magnesy(te z wcięciem) nic nie trze i chodzi git. ALe teraz mój próblem: na zalorzonym normalnie magnecie i dokręconym jak patrze z latarka na magneto i krece nim widze ze moze z 0,5mm może troszke więcej ucieka magneto. SPrawdza to tak że patrze na obudowe magneta i kręce magnetem i w tym czasie patrze na obok magneta na jakąś ryse na karterze lub nawet smar. Co o tym myślicie?

  • #2
    krzywe magneto albo wal ale obstawiam 1 opcje

    Komentarz


    • #3
      Przeszkadza to coś wogóle?

      Komentarz


      • #4
        możesz mieć krzywe magneto albo gwint jakiś lewy ale jeżeli chodzi to nic nie przeszkadza bo ja mam też krzywe w motorynce na paltynkach w dodatki i śmiga jak wsciekła

        Komentarz


        • #5
          tylko że panowie wolnymi krokami zbliża sie fajny set do mojego simka:60/4 meteor

          Komentarz


          • #6
            coś musi być krzywe... jak sie rozleci będzie motywacja do zakupu DE

            Komentarz


            • #7
              dokładnie to nie wiem jak to wygląda weź opacz magneto jak je sciągniesz i wał i będziesz wiedział

              Komentarz


              • #8
                Popatrz na środek wału, na nakiełek. Po odpaleniu i lekkim przygazowaniu nie powinien nic gonić to samo jak kręcić ręką.
                Magneta często są lekko krzywe, jak nic nie trze, motor nie wibruje jakoś zbyt mocno i zapłon się nie przestawia no to nic tylko jeździć

                Komentarz


                • #9
                  Zamieszczone przez expert22 Zobacz posta
                  Witam majstry. Hmm dzis z nudów zauwarzyłem ze mam troche dziwny problem. Mam wał ddr po regeneracji(zajebiście gość robi) silnik 2000km temu po remoncie, chodzi ok, przetem mialem platynki ale od okolo 350km mam elektronik, magneto bylo od platynkowca ale zalorzylem od elektronika 2magnesy(te z wcięciem) nic nie trze i chodzi git. ALe teraz mój próblem: na zalorzonym normalnie magnecie i dokręconym jak patrze z latarka na magneto i krece nim widze ze moze z 0,5mm może troszke więcej ucieka magneto. SPrawdza to tak że patrze na obudowe magneta i kręce magnetem i w tym czasie patrze na obok magneta na jakąś ryse na karterze lub nawet smar. Co o tym myślicie?
                  mialem tak samo ,a przyczyna bylo magneto lukaj na foto co sie stalo po dluzszej jezdzie http://www.bikepics.com/pictures/2406019/

                  Komentarz


                  • #10
                    jak jeździ, to jedyną ujmą będzie szybsze padanie łożysk od wibracji i przeciążeñ.

                    Komentarz


                    • #11
                      Jeśli jest krzywe to zmienił bym je od razu. Nie ma co się bawić bo lepiej nie będzie. Tak jak mówi Fishu czy Sparta. Przy małych obrotach odczucia mogą być niewielkie ale przy wzroście obrotów takie małe bicia są dużo bardziej odczuwalne. Czego możesz ty nie dostrzec w czasie jazdy aż tak. A potem będzie trzeba wymienić nie same magneto a albo cały iskrownik w raz z wałem albo wał i łożyska.

                      Komentarz

                      PracujÄ™...
                      X